TIFF 2017: érdemes sietni a jegyvásárlással, máris rekordszámú belépőt adtak el

Pénteken kezdődik, és jövő vasárnapig tart a 16. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál Kolozsváron. A fesztivált hivatalosan a péntek esti szabadtéri vetítéssel nyitják meg a felújított főtéren, az eseményre mintegy háromezer nézőt várnak.

A szervezők tájékoztatása szerint már rekordmennyiségű jegyet adtak el: 170 százalékkal többen vásároltak előre mozijegyeket mint 2016-ban, és bizonyos vetítések már teltházasak. Kolozsvár főterén a fesztivál történetének legnagyobb méretű vetítővásznát állítják fel, amely ugyanakkor egész Közép-Kelet Európában a legméretesebbek egyike.A megnyitó után a Belgák királya című, balkáni országokban játszódó komédiát vetítik. Színpadra lép a filmben szereplő női kórus, a Fekete-tenger szirénei, amelynek tagjai a leghíresebb bolgár kórusok énekesei, csatlakozik hozzájuk Nina Nikolina híres bolgár népdalénekes, illetve a film rendezője, Jessica Woodworth, és két szereplője, Peter Van den Begin és Titus de Voogdt.

A TIFF újdonsága idén az Alt.Rom.Com, alternatív romantikus komédiákat felvonultató szekció mellett a Malom utcai Divatházban megszervezett virtuális valóságra összpontosító válogatás, illetve a helsinki Viva Erotica Festival Uránia-moziban bemutatott válogatása. A TIFF vendége lesz az Arany Medve-díjas Enyedi Ildikó a Testről és lélekről című filmjével, és testközelből láthatják a filmrajongók a 81 éves Alain Delont is. A 16. TIFF újdonságait bemutató sajtótájékoztatóról itt számoltunk be.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?