Új helyszínek és még több program az idei Double Rise-on

Új helyszínekkel várja a napfelkelőket Erdély legnagyobb összművészeti fesztiválja, a torockói Double Rise.

Az eddig bejelentett zenekarok sora számos erdélyi együttessel bővült, így együtt bulizhatunk Torockón a Bagossy Brothers Company, a Palma Hills, a sZempöl és a Koszika and the HotShots mellett a gyergyószárhelyi Dreamland Residents-szel, vagy a borszéki One More Minute-el, de az ír-kelta zenét játszó sepsiszentgyörgyi Selfish Murphy is szinesíti a fesztivál zenei palettáját.

A szervezők azt írják, "fesztiválozóink kérésére pedig az erdélyi magyar fiatalság körében népszerű Kowalsky meg a vega is a nagyszínpad line up-ját erősíti, így a Muzsikás együttes, Quimby, Bagossy Brothers Company, Margaret Island, Kistehén, Lajkó Félix, Mary Popkids, Hiperkarma, Csík zenekar, Boban Markovic és az Ocho Macho mellett velük lesz teljes a nagyszínpad fellépőinek sora."

A tavalyi EB-sátor helyszíne idén Napozóként nyújt kikapcsolódási, és lazulási lehetőséget a megfáradt fesztiválozóknak. Egész napos lubickolás a tóban, beerpong, koktélbár és DJ-k biztosítják a hamisítatlan fesztiválérzést Torockó szívében. Többek között Blanilla, Snow és a Massive Fluo pörgeti a lemezeket a Double Rise szabadtéri partyrészlegén. A torockói Unitárius Templom a klasszikus zenei produkcióknak biztosít méltó helyszínt a fesztivál ideje alatt.

A Fesztivállásbörze keretében olyan romániai cégek mutatkoznak be és toboroznak új tagokat, akik szorgalmazzák a helyi munkaerő, a frissen végzett fiatalok alkalmazását. Bízunk benne, hogy több fiatal is találkozik itt olyan, számára szimpatikus és érdeklődésének megfelelő vállalkozással, amely akár az elkövetkező időben karriert is jelenthet számára. A Folkudvarban nappal kézműves foglalkozás, gyermekeknek szóló előadások várják a családosokat, akiket a nagy mesemondó Berecz András repít majd a hihetelen történetek világába.

Erdélyi fiatal alkotók interaktív és egyedi kiállításaival,színházak improvizatív előadásaival találkozhatnak majd a napfelkelők egész Torockó területén június 29. – július 2. között, így meglepetésszerűen érheti őket utol az összművészet. Az Irodalmi udvarban pedig idén is író-olvasó találkozó, kötetbemutató, és fiatal szerzők délutánja várja az érdeklődőket. A kempinget a szervezők a tavalyi javaslatok alapján beköltöztették a faluba, így a Nagyszínpadhoz közeli helyszínen lehet majd sátorozni.

A fesztivál újragondolt és minden igényt kiszolgáló Food Court részleggel biztosítja az egész napon át tartó energiát a napfelkelőknek, a kézműves hamburgertől a helyben sütött pizzán és a székely hot-dogon át a bogrács-gulyásig mindenféle finomsággal jól lakhatunk.

Jegyeket kedvezményesen a www.doublerise.ro honlapon lehet elérni, ahol napokon belül  napijegy vásárlásra is lehetőség nyílik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?