Sepsiszentgyörgy már készül az év legnagyobb bulijára

Nyolcvan nap múlva kezdődik a több száz rendezvényt felvonultató Szent György napok. A fellépők 70 százalékát már leszerződték, jelentette be Dancs Zsolt. Erdély legnagyobb városünnepének programigazgatója, aki szerint egyelőre nem árulják el az összes meghívott előadó nevét, de már biztos, hogy Sepsiszentgyörgyön koncertezik Kelet-Európa legismertebb reggae zenekara a Ladánybene 27, fellép a magyar alternatív zene nagyasszonya, Péterfi Bori és a Love Band, és örökzöld slágereivel várhatóan nagyobb tömegekhez szól a Neoton Família, illetve az idei Szent György napok vendége lesz a hazai Voltaj zenekar is.szent-gyorgy-napok

Akárcsak az elmúlt években, a városnapok fellépői mind élőben zenélnek, mondta Dancs Zsolt, aki szerint sokan igényelnék, hogy AC/DC vagy Bon Jovi kaliberű zenekarokat hívjanak meg a Szent György napokra, de ezek több millió eurós gázsit kérnek, ezért a városnapok többéves költségvetését kellene elköltsék egy ilyen zenekart leszerződésére.

A Szent György napok kulturális hetének egyik fellépője idén a budapesti Belvárosi Színház, amely a Kramer kontra Kramer című darabbal lép fel a színház nagytermében, árulta el a programigazgató. A szervezők már beindították a www.szentgyörgynapok.ro fesztivál honlapot, amelyen folyamatosan frissítik az árpilis 21 és 29-e között zajló rendezvénysorozattal kapcsolatos információkat, jelentette be Grubisics Levente főszervező, aki szerint azt szeretnék bizonyítani, hogy a fesztivál képes évről évre megújulni.sztgynapok

Bíznak abban, hogy a gazdasági nehézségek ellenére az idei városünnep fejlődni tud tavalyhoz képest is, és továbbra is ez lesz a sepsiszentgyörgyi kultúrturizmus alapköve.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat idén is 300.000 lejjel támogatja a rendezvényt, de több mint háromszorosa lesz a városnapok teljes költségvetése, a fesztivál ugyanis kitermeli a költségek kétharmadát. A Szent György Napok szervezői a Facebook oldalon végeztek egy nem reprezentatív felmérést, amelyből az derült ki, hogy az X Faktor sztárok és a mulatós zene iránt van a legnagyobb érdeklődés, de a szervezők igyekeznek felvonultatni az előadók széles skáláját, amelyek a nagy tömegeknek is szólnak és egyes célközönségeket megszólítanak.

Kimaradt?