Hat színházi vendégjáték látható a Festum Varadinum keretében

Táncszínház, bábjáték, koncert, klasszikus és kortárs produkciók – hat vendégelőadással várja az érdeklődőket május 14-27. között a Szigligeti Színház. A Festum Varadinum eseménysorozat keretében fellépnek az egri, a debreceni, a békéscsabai és a szatmárnémeti színház társulatai.

A vendégprodukciók sorát az egri GG Tánc Traviata című előadása nyitja. A Verdi azonos című operájából inspirálódott táncszínházi alkotást május 14-én 19 órától láthatja a közönség.Május 17-én 19 órától Örkény István Macskajáték című népszerű előadásával érkezik Nagyváradra a Békéscsabai Jókai Színház. Az előadásban Cs. Bruckner Adelaida szerepében a nemrég elhunyt Csiky Ibolya helyett lánya, Vindis Andrea színművésznő látható majd.

Május 18-án és 19-én a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata mutatja be a Szigligeti Színház nagyszínpadán William Shakespeare Tévedések vígjátéka című komédiáját, amelyet Bocsárdi László rendezett.

Május 21-én, a Festum Varadinum zárónapján, 16:30-tól az Árkádia Színpadon az egri Gárdonyi Géza Színház Páskándi Géza Vendégség, 19 órától pedig, a színház nagytermében, a debreceni Csokonai Színház Művészet című előadását láthatja a közönség.A fesztivál utórendezvénye a május 27-én, 19 órától a színház nagytermében megszervezendő Udvaros Dorottya lemezbemutató koncert.

Az előadásokra két típusú Varadinum-bérlet váltható. A Varadinum A-bérlet a Traviata, a Macskajáték, a Tévedések komédiája, a Művészet, illetve a Vendégség című előadásokra érvényesíthető, ára pedig 50 lej. A Varadinum B-bérlet az egri színház Páskándi-előadása helyett Udvaros Dorottya koncertjét tartalmazza (ára 60 lej). A vendégelőadásokra ugyanakkor jegyek a színház jegypénztárában és online kaphatók. A Szigligeti Színház felhívja bérletesei figyelmét, hogy a május 18-ai Tévedések vígjátéka című előadásra érvényesíthetőek a fel nem használt bérletek, a Fesztiválbérletek, ugyanakkor bérleteseink és a legalább tízfős csoportok kedvezményes, 13 lejes jegyeket is válthatnak.

Nagyváradon vendégszerepel a Közép-Európa Táncszínház

Május 12-én, pénteken 19 órától ismét Nagyváradon vendégszerepel a Közép-Európa Táncszínház. Ezúttal a Szigligeti Stúdióban két egyfelvonásos táncelőadásukat viszik színre: Mádi László InSoundOut és Jakab Zsanett Lilith című egyéni táncprodukcióit láthatja a közönség.

A Mészáros Máté által koreografált és Mádi László által előadott InSoundOut a zenén keresztül közelíti meg azt a fejlődéstörténetet, ami meghatározza őt ma táncosként. Az előadás mozgástere egy asztal lapja, melyen a kifejezés eszközei, a táncművész hangszerei helyezkednek el, a mozdulatok üzenetét pedig a zene közvetíti a nézők felé. Az előadás a nézőkben születik meg, akik ezúttal nem a szemükkel, hanem a fülükkel és teljes jelenlétükkel fogadják be a hangzó-mozgó koreográfiát, ahová résztvevőként maguk is meghívást kapnak.

Ezzel szemben Molnár Csaba Lilith című koreográfiája az örökké változó nő képét mutatja fel, a tanult, erős asszonytól az emancipált lényen keresztül az ősi istenségig. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?