Erdélyi koncertkörúton a budapesti Liszt Ferenc Kamarazenekar

Csütörtöktől hétfőig öt erdélyi városban lép fel ​a budapesti Liszt Ferenc Kamarazenekar. A szatmári, nagykárolyi, besztercei, brassói és sepsiszentgyörgyi koncertek helyszíne és időpontja a zenekar internetes oldalán olvasható.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar több mint fél évszázada állandó szereplője a klasszikus zenei élet nemzetközi elitjének, így méltán tartják világszerte a kamarazenei műfaj egyik legjobb képviselőjének. A 2016 óta Tfirst Péter által vezetett együttes évről évre a világ legjelentősebb koncerttermeiben, elsőrangú szólisták közreműködésével lép színpadra. 

Az együttes fellépett az amszterdami Concertgebouw-ban, a frankfurti Alte Oper-ban a düsseldorfi Tonhalle-ben a bécsi Musikverein-ban, a genfi Victoria Hall-ban, de koncertezett Pekingben, a világhírű National Centre for the Performing Arts koncerttermeiben is. Olyan szólistákkal léptek színpadra, mint Mischa Maisky, Emmanuel Pahud, Vagyim Gluzman, Alison Balsom, Fazyl Say, Rost Andrea és Steven Isserlis.

2016-ban a Deutsche Grammophon gondozásában megjelent, Rácz Ödönnel közösen elkészített hanglemezük egyöntetű elismerést aratott a nemzetközi kritika körében.

Kapcsolódók

Kimaradt?