Elmarad a Figura Stúdió Színház marosvásárhelyi előadása

FRISSÍTVE: A Figura Stúdió Színház vasárnap este hét órára meghirdetett marosvásárhelyi előadása egészségügyi okok miatt elmarad. A jegypénztárakban, illetve online megváltott jegyek 2017. május 19., péntek 17.30-ig visszaválthatóak. Mindkét érintett intézmény kéri és köszöni a közönség megértését.

Marosvásárhelyen vendégszerepel a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház a Zűrzavaros éccaka című, I. L. Caragiale nyomán színre vitt komédiával. Az előadás vasárnap este hét órától tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.

Caragiale csaknem 140 éves vígjátékának humora máig friss, a 19. századi Bukarest lecsúszott közegének nyelvi és kulturális sokféleségéből építkező drámát Székely Csaba vérbő komikusi vénával fordított változatában mutatták be a Figuránál.„Az emberi butaság leleplezése zseniális komédiát képes szülni. Kiből mennyire lehet tréfát űzni? Mire képesek a körmönfont szerelmes nők? Ki számít jó hazafinak? Kit és hogyan minősít az, ha valakiért a politikai hovatartozása miatt rajonganak?

A Zűrzavaros éccaka című vígjáték egy olyan éjszaka bonyodalmait meséli el, melyben a titkos és tiltott szerelmeké a főszerep. Szinte mindenki egyszerre csöppen a káosz közepébe, hiszen, ha egy házon belül adott a szerelmi háromszög, az ravasz játszmákat követel. Ráadásul élet-halál kérdésévé, majd a megoldás kulcsává válik egy elrontott házszám is. Az egész éjszakát összegubancoló cselszövések eredménye pedig: elégedettség, boldogság és a tény, hogy egy felszarvazott rendőrférj pont a tudatlansága miatt válik szerethetővé. A nagy kibékülés örömében pedig egy új politikai csillag is születni látszik: egy lelkes, eszmékkel teli ifjú elöljáró tudhatja csak igazán, mit is akar a nép. Ezt gondolják a történet szereplői. De eközben a történések vajon mennyire szülnek bennünk ironikus gondolatokat? Talán össze nem illő kérdések ezek, de ez az igazán zűrzavaros éjszaka végén mindent megmagyaráznak a kellően csattanós válaszok” - olvasható az előadást beharangozó közleményben. 

Az előadásban D. Gulácsi Zsuzsanna, Dávid Péter, Faragó Zénó, Fodor Alain Leonard, Máthé Annamária, Moşu Norbert-László, Vajda Gyöngyvér játszik, a jelmezeket Bocskai Gyopár, a díszletet Albu István és Tenkei Tibor tervezte, rendező: Albu István.

A vendégelőadására érvényesek a Bernády György mecénás bérletek, ugyanakkor a Tompa Miklós Társulat diák, egyetemista, pedagógus és nyugdíjas bérletesei a bérlet felmutatásával kedvezményes 10 lejes jegyet válthatnak. A teljes árú jegy 20 lej, a kedvezményes diák-, egyetemista- és nyugdíjas jegy (bérlet felmutatása nélkül) 15 lej. Jegyek válthatók a színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (hétköznap 12.00-17.30 óra között, telefon: 0372 951 251) és a színházban működő jegypénztárban (hétköznap 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, telefon: 0365 806 865), illetve online.

Kapcsolódók

Kimaradt?