Modern regény, modern nőknek a modern Székelyföldön

Háromszázhatvanöt, ezzel címmel jelent meg a múlt héten a Csíkszeredában elő Szász Hargita első regénye. A szórakoztató irodalom berkeiben szárnyait próbálgató fiatal szerzőnő – aki egyébként kommunikációs szaktanácsadóként dolgozik – művét csütörtök este mutatták be, a Petőfi kávéházban. Az eseményt nagy érdeklődés övezte.

Szórakoztató irodalomra Székelyföldön alig van példa, ezért is különleges könyv a Háromszázhatvanöt, amely a főszereplő Anna életének csöppet sem átlagos egy évébe enged betekintést. A könyv érdekessége továbbá, hogy a cselekmény egy alternatív, modern, felismerhető, de mégis fiktív Székelyföldön játszódik. A hegyek, a vulkanikus tó, a kis fürdőváros csak néhány azon helyszínek közül, amelyekre minden helyi olvasó ráismer.Az Anna életét felforgató egy évben két férfi, Zágon és Kristóf játszik meghatározó szerepet. Meglepő fordulatokkal teli szerelmi történetet ismerhet meg az olvasó. A modern popkultúrával, táplálkozási, öltözködési és kommunikációs trendekkel, inkább nőknek szánt filmbe vagy sorozatba, mint könyvbe illő történettel ismerkedünk meg.

„A történetet egyes szám első személyben írtam, ezért többen is megkérdezték, hogy saját történetemet írtam-e bele a könyvbe. Sok különbség van Anna és köztem, de természetesen minden íróra, így rám is igaz, hogy saját magamtól nem tudok teljesen elvonatkoztatni. Beleírtam magam is karakterbe, ahogy a barátaim, ismerőseim is magukra ismerhetnek egy-egy szereplőben” – vallotta be a szerző.Szász Hargita elmondása szerint, a regényt 2015 szeptemberében, mindössze három hét alatt írta meg, amelyet egyéves szerkesztői munka, valamint a Bookman kiadóval való egyeztetés követett. Az írási folyamat kényszeres volt számára, mint mondta: magától íródott a könyv. A szerzőt Demény Péter író látta el szakmai tanácsokkal, és Hargita elmondása szerint, ő volt az, aki bátorította a megjelentetésre, valamint arra biztatta, hogy inkább erdélyi, mint magyarországi kiadóval tárgyaljon.

A könyv megjelenése, a kiadási és szerkesztési folyamat lezárása inspirálóan hatott a szerzőre, múlt héten újabb regény megírásába kezdett.

A könyv megvásárolható a marosvásárhelyi Bagolypontokon, valamint a szovátai, udvarhelyi és csíkszeredai könyvesboltokban is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?