Müller Péter is „beállt” a Csíki Játékszínbe budapesti előadásuk végén

Nagy sikerrel játszotta a Szemenszedett igazság című előadását hétfő este Budapesten a Csíki Játékszín. Az előadás végén a darab pszichológusként is közismert szerzője, Müller Péter, együtt hajolt meg a társulattal.

Szombati és hétfői előadását telt házzal játszotta a Csíki Játékszín Budapesten – kaptuk a hírt az ötnapos magyarországi turnén levő társulattól. A Szemenszedett igazság című előadásukról televíziós felvétel is készült a Thália Színházban, és fergeteges tapsot arattak a József Attila Színházban Tisztelt ház című előadásukkal is.A Szemenszedett igazságot a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje 2017-es kiadása első előadásaként láthatta hétfőn a közönség, amely megilletődve tapsolt, mikor darab szerzője, Müller Péter, együtt hajolt meg előadás végén a társulattal. Amint arról a Thália Színház tájékoztat: a produkció után Müller Péter gratulált is az alkotóknak, úgy fogalmazva, „csodálatos, hogy ötven év elteltével is ilyen érvényesen színpadra lehet állítani a művet”.A neves pszichológus és író az 1966-ban először Budapesten bemutatott darabja csíkszeredai változatát felcsigázottan várta. Amint azt a Színház című portálnak adott előzetes interjújában fogalmazott: nagyon sajnálta, hogy nem tudott jelen lenni a csíkszeredai bemutatón, de ennek az a fő oka, hogy Csíkszeredát nem lehet repülővel megközelíteni, az ő 1956-ban meglőtt lábával utazni pedig személygépkocsival túl megerőltető.

„Pedig rengeteget hívnak, és amíg fiatal voltam, boldogan jártam Erdélybe. Nagyon sok nagyszerű ember él ott, és úgy tudtam mindig megszólalni, mintha egész életemben ott éltem volna. azt tapasztaltam még ráadásul, hogy nagyon gazdag a színházi világuk.” – fogalmazott az interjúban Müller Péter.

A népszerű darab és nagy sikerrel játszott előadás témája a szerző kifejezésével, egy olyan ravasz bűnügyi történet, amellyel egyetlen Columbo-történet sem vetekedhet. A 2015 őszén Csíkszeredában Parászka Miklós által megrendezett előadást itthon nem játssza februárban a társulat. Február 17-18-19-én a Tisztelt ház Csíkkarcfalván, Balánbányán és Csíkszentdomokoson látható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?