Interneten is elérhetővé teszik a Berlinálé néhány rövidfilmjét

Távolról is élvezhetjük kicsit az egyik legfontosabb európai filmes szemlét: interneten közzéteszik a Berlinale Shorts válogatás néhány darabját.

A fesztivál internetes oldalán jelenleg Jennifer Reader Crystal Lake című rövidfilmje látható, egy igazi girl power alkotás, egy amerikai muszlim gördeszkás lányról és barátairól. A következőkben Maike Mia Höhne curator válogatásában elérhetővé teszik még Larissa Sansour jeruzsámi születésű rendező Palesztináról szóló sci-fijét, a Nation Estate címűt, Rui Xavier portugál filmrendező Superficie (Felszín) című alkotását és egy svéd film, Maximilien Van Aertryck, Axel Danielsson Hopptornet (Tíz méteres torony) című munkája.A filmek internetes közzétételüktől számítva négy hétig lesznek elérhetőek.

A Berlinale Short kategóriában egyébként Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget című animációs rövidfilmje is versenyez.

Jól fogadták a versenyben lévő magyar nagyjátékfilmet

Enyedi Ildikó Testről és Lélekről című alkotását pénteken vetítették Berlinben. A 18 év után új nagyjátékfilmmel visszatérő rendező alkotásának mind a hat vetítésére elkeltek már a jegyek, a kritikusok pedig esélyesnek tartják a filmet az Arany Medvére, számolt be az MTI.

A Die Welt című német lap azt is megjegyezte, hogy az utóbbi húsz Berlinale díjazottjainak több mint háromnegyedét egy reggel 9 órakor kezdődő vetítésen mutatták be az újságíróknak, ahogy most Enyedi Ildikó filmjét is. Több kritika kiemelte a Máriát alakító Borbély Alexandra munkáját.

Az Aranymedvéért idén román játékfilm is versenyben van, Călin Peter Netzer Ana, Mon Amour című filmjét február 17-én, pénteken mutatják be Berlinben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?