Pénteken indul a Figura felolvasószínházi sorozata

Péntek este 7 órától felolvasószínházi előadás lesz a Figura Stúdió Színház épületében található YourLivingRoomban. A Figura most induló felolvasószínházi sorozatának első darabja Racine Phaedra című műve, közölte a színház.

A darabot a Figura társulata – Bartha Boróka, Boros Mária, Faragó Zénó, Kolozsi Borsos Gábor, Máthé Annamária, Moșu Norbert-László, Tamás Boglár, Vajda Gyöngyvér – olvassa fel.Racine darabja elsősorban a cselekmény első pillanatától fennálló, mindvégig világos alapszituációja miatt érdekes: miként okozza egy elfojtott érzelmi kötődés majdhogynem végzetszerűen egy viszonyrendszer majd minden tagjának végzetét. Ezt az alapgondolatot - egy egyensúlyhelyzet végtelen törékenységét - támogatja a darabszerkezet és az írói szándék közti feszültség is: a tér-idő-cselekmény klasszikus hármas egységébe Racine az antikvitásénál sokkal komplexebb, jóval árnyaltabb lélektani helyzetet sűrít be, végletekig fokozva a feszültséget. A felolvasószínházi előadásra a belépés ingyenes.

A Figura Stúdió Színház szombat este 7 órától Theresia Walser a Közel sincs már e vadság erdeinkben című darabjával várja közönségét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?