Tavaszvárás Vivaldival a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulata 2017-ben első alkalommal kedden 19.00 órától viszi színre a Vivaldi és az évszakok című táncelőadást Gigi Căciuleanu rendezésében, közölte az intézmény.

„A színházra, mint teljes értékű – ha nem éppen hiper-teljes értékű – művészetre alapozva Gigi Căciuleanu talán éppen azokat a kétségeket élte meg, mint annak idején Vivaldi, miközben a jól ismert módon megvalósította a színpadi koreográfiát.” írta Mircea Morariu az Adevărul hasábjain.Az előadásban Antonio Vivaldi összetéveszthetetlen zenei akkordjai szolgáltak alapul egy olyan produkció megvalósításához, melyben megjelenítődik az egyik legjelentősebb romániai táncművész mozgásvilágának költészete, rejtélyessége, sajátos fantáziája. A színrevitelben az alkotót Beney Zsuzsa költőnő Barokk szonettjei is megihlették, melyek úgy román, mint magyar nyelven is elhangzanak az előadásban.

Az előadást írta, rendezte és koreografálta: Gigi Căciuleanu, Dan Mastacan rendezői ötlete és a koncepciója nyomán. Díszlet- és jelmeztervező: Măriuca Ignat, lightdesign: Daniel Klinger. Szereplők: Monica Ristea, Daniel Pop, Cristina Iuşan, Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Costin Gavază, Anca Loghin, Rareş Budileanu, Raisa Ane, Luchian Pantea, Georgiana Gherghu, Claudiu Banciu, Mihaela Mihai, Delia Martin, Cristina Holtzli, Alexandru-Andrei Chiran, Tiberius Vasiniuc, Sergiu Marocico, Bianca Fărcaş, Cristian Iorga, Laura Mihalache, Gabriela Bacali, Ștefan Mura és Robert Oprea.

A Vivaldi és az évszakok sikerrel szerepelt már olyan fesztiválokon, mint a Klasszikus Színházi Fesztivál – Arad 2015, Nemzetközi Meseszínházi Fesztivál – Gyulafehérvár 2016, BITEI Nemzetközi Színházi Fesztivál – Kisinyov 2016.

Kapcsolódók

Kimaradt?