Mozgalmas januárt ajánl Csíkban a Hargita Együttes

Hangulatos programkínálattal várja a Hargita Együttes Csíkszeredában a népzene, néptánc kedvelőit. A januári ajánlót mutatjuk, a nyitányt hétfő este a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar újévi koncertje jelentette.

Hagyományos, sorozatban nyolcadik éve megrendezett koncertjével szórakoztatta a csíkszeredaiakat hétfő este a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar. A slágerfeldolgozás-előadásairól ismert, Sándor Árpád karnagy vezette Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar azt az immár világszerte elterjedő trendet követi, hogy a fúvós alakulatok a szimfonikus koncertzenekarok stílusában és hozzáértésével szólaltatnak meg slágerfeldolgozásokat, könnyűzenét, filmzenét.Ebben az irányzatban otthonos a 2008-ban, a helyi önkormányzat által alapított csíkszentsimoni együttes, amely a Hargita Megye Tanácsa támogatásával korszerű, hivatásos hangfelvételek készítésére is alkalmas próbateremben készül fellépéseire. Az eredetileg 30 fővel, diákzenészek közreműködésével alapított együttesnek 2012-ben utánpótlás-zenekara is alakult, s a csapat nemzetközi fúvósfesztiválokon is fellép.

A Hargita nemzeti Székely Népi Együttes januári programajánlata 12-én, csütörtökön este 6 órától filmajánlóval folytatódik: a Csíki Moziban vetítik a Negyedévszázad negyedéve címmel a Rubin Stúdió által készített, a társulat színpadi és színfalak mögötti életéről készült filmet. A helyek száma korlátozott, előzetes foglalásokat a 0266-371362 vagy a 0366-101314- es számokon várnak.

Január 13-án Csíkszentgyörgyön mutatják be a Ludas Matyi című előadást. Az este 7 órától kezdődő produkciót a helyi Művelődési Házban tartják.

Kedvezményes előadás családoknak

Január 14-én, szombaton kedvezményes előadásra várják a csíkszeredai és környékbeli családokat a Hargita Állami székely Népi Együttes. A csíkszeredai önkormányzat által fenntartott társulat ezzel a gesztussal lehetőséget ad, hogy a szülők, nagyszülők, gyermekek, unokák együtt nézzék meg az együttes ismeretterjesztő céllal összeállított, A magyar tánc évszázadai címmel készült néptánc-műsorát. Az előadásra a csíkszeredai Városi Művelődési Házban kerül sor délután 5 órától.Január 22-én, vasárnap, a Magyar Kultúra Napján Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel a társulat a Háromszék Táncegyüttes meghívására, este 7 órától a Táncoljatok – táncosok a táncról című műsorát mutatva be.

Január 27-én, pénteken a Maros Művészegyüttest látja vendégül csíkszeredai székhelyén, a csíkszeredai Városi Művelődési Házban az együttes. Ekkor este 6 órától a 2016-ban megalakulásának 60. évfordulóját ünneplő marosvásárhelyi társulat Most múlik című előadását láthatjuk.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?