December elején mutatják be Romániában Magyarország Oscar-jelöltjét

Till Attila Tiszta szívvel című filmjét december elején több erdélyi városban is bemutatják. A romániai moziforgalmazást a Filmtett Egyesület bonyolítja.

Ez az első film, amelynek hagyományos értelemben vett moziforgalmazását a Filmtett Egyesület vállalta. Mint közölték, ezzel a lépéssel az egyesület által szervezett Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemle célkitűzését viszik tovább: színvonalas és sikeres magyar filmeket juttatnak el az erdélyi közönséghez.A film díszbemutatója Kolozsváron lesz, december 2-án, 20 órai kezdettel. A vetítésen és az azt követő közönségtalálkozón részt vesz a film egyik főszereplője, Thuróczy Szabolcs. 

A film 8 romániai városban kerül moziforgalmazásba a film december 2-ától:
Kolozsvár – Győzelem és Republica/Florin Piersic mozi
Marosvásárhely – Művész mozi
Szatmárnémeti – Ankora mozi
Brassó – Cinema One
Temesvár – Timis mozi
Beszterce – Dacia mozi
Bukarest – Elvire Popesco
Konstanca – Cityplex Tomis
További 3 székelyföldi városban lesznek vetítések:
Székelyudvarhely – december 2-án, Stúdió mozi
Kovászna – december 2-án és 7-én, Városi Művelődési Ház
Kézdivásárhely – december 12-én, Vigadó Művelődési Ház

A Tiszta szívvel akció-vígjáték 15 éven felülieknek. Számos nemzetközi fesztiválon szerepelt, versenybe került Európa egyik legpatinásabb fesztiválján, Karlovy Varyban és 2016-ban Magyarország jelöltje a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjra.

A port.hu ajánlója szerint a film: „Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú."

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?