Új közéleti-politikai beszélgetőműsor az Erdélyi Magyar Televízióban

Döntések tucatjait hozzuk meg minden nap. Többet vagy kevesebbet mérlegelve. Így van ez a közéletben is. Törvényt alkot a parlament, rendeletet fogad el a kormány, határozatot hoz a helyi önkormányzat és állást foglal a politikus. Minek van nagyobb súlya? A többségi akaratnak vagy a kisebbségi jogoknak, a kultúrának, vagy a gazdaságnak, az oktatásnak vagy az egészségügynek? Mi lehet a mérleg nyelve? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az Erdélyi Magyar Televízió új közéleti-politikai beszélgetőműsora.

A Mérlegen minden csütörtökön este aktuális témákkal jelentkezik. A hírháttér műsor szerkesztő-műsorvezetője Demeter Katalin a meghívott politikusokkal, szakértőkkel az aktuális helyi, bukaresti, budapesti vagy éppen európai uniós döntéseket mérlegeli, sajátos erdélyi magyar szempontból megvilágítva. A beszélgetéseket rövid elemző riportok egészítik ki.

A november 3-án adásba kerülő első műsor vendége Winkler Gyula európai parlamenti képviselő, akivel az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezményről, a legfrissebb béremelésekről, és az RMDSZ gazdasági terveiről is beszélgetünk.

Mérlegen minden csütörtökön 21 óra 30 perckor az Erdélyi Magyar Televízióban.

 

Kimaradt?