Vőlegény – különleges szerelmi történetet mutatnak be Csíkszeredában

Egy különleges szerelmi történetet fogunk előadni a kedves nézőknek – harangozta be a szerdai sajtótájékoztatón a Csíki Játékszín október 14-i premierjét a rendező, Parászka Miklós. A történet két főszereplője is árult el személyes kötődéseket a találkozón.

Pénteken, október 14-én, 19 órától mutatja be a csíkszeredai önkormányzati színház Szép Ernő Vőlegény című színművét, melynek rendezője és szereplői ismertették a készülő előadást a szerdai sajtótájékoztatón.

Parászka Miklós színházigazgató kiemelte: abban is premier az évad első bemutatója, hogy a teljesen felújított nézőtéren foglalhat helyet a nagyérdemű, és „nagyon különleges” szerelmi történetet fognak bemutatni. „ A színészeknek hallatlanul nehéz dolga volt a szöveggel való birkózás. A zseniális Szép Ernő olyan élő-lüktető – ahogy mondani szoktam: artisztikusan pongyola – szöveget ad a színészek kezébe, aminek a memorizálása is jó nagy próbatétel” – fogalmazott Parászka, aki a darab rendezője is.

Az előadásről videoelőzetes is megjelent a Csíki Játékszín facebook oldalán:

A címszerepet játszó Vass Csaba arról vallott: az általa megformált szereplő irányába személyes érzékenységek is kötik. Ezt a rendező azzal toldotta meg: ez az érzékenység, amelynek a színész, eszközként, ez elrejtését választja munkája során, hogy majd a nézőnek kelljen a titkokat fölfedeznie, lévén „a titkok megfejtése az egyik legizgalmasabb nézői élmény”.

A Kornélt alakító Sándor Anna pedig bevallotta: ő ebben a munkafolyamatban is próbált nem kívülről közelíteni, hanem a saját nő- vagy színésznői életszakaszából igyekszik megszólaltatni a szereplői ént, azt, hogy ő személyesen hogyan reagálna a darabbéli helyzetben. Így próbál rájönni, milyen ez a lány, miközben azt veszi észre, hogy „az élet utoléri a színházat”, vagyis ugyanazok a problémák kezdenek megjelenni a saját életében is – vallotta be az ettől az évadtól Csíkszeredába szerződött színművésznő.

A Csíki Játékszín Vőlegény előadásának szereposztása:
Rudi, fogász: VASS CSABA
Kornél, Papa és Anya lánya: SÁNDOR ANNA
Papa: FÜLÖP ZOLTÁN
Anya: MÁRDIROSZ ÁGNES
Mariska, Papa és Anya lánya: FEKETE BERNADETTA
Duci, Papa és Anya lánya: BOKOR ANDREA
Zoli, Papa és Anya fia: BENDE SÁNDOR
Fater, Rudi apja: KISS ERNŐ
Gyengusné, mozi zongorista: BARTALIS GABRIELLA
Nusi, táncosnő: RÁDULY BEÁTA
Sári, táncosnő: ZSIGMOND ÉVA BEÁTA
Pimpi, karmester, Nusi férje: BILIBÓK ATTILA
Pendzsi, kis székely szolgáló: SZEDERJESI TEODÓRA
Rendező: PARÁSZKA MIKLÓS
Díszlet- és jelmeztervező: PARÁSZKA MÁTÉ

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?