A Kolozsvári Állami Magyar Színház díszlettervezőjét is díjazták a Rövid Dráma Fesztiválon

Carmencita Brojboiu kapta a legjobb díszlettervezésért járó díjat a nagyváradi 22. Rövid Dráma Fesztiválon, amelyen hat kategóriában hirdetett díjakat a zsűri szombaton. A Kolozsvári Állami Magyar Színház munkatársa az Öregek könyve című előadás díszletéért kapott elismerést. 

Az Öregek könyve című előadást a legjobb színész és a legjobb előadás díjára is nevezték. A legjobb színésznő díját Ioana Cheregi kapta, a szatmárnémeti Északi Színház Autobahn című előadásában nyújtott alakításáért.

A legjobb színésznek Ciprian Niculat, a bukaresti I. L. Caragiale Nemzeti Színház színészét tartotta a zsűri, a Kutya különös esete az éjszakában című előadásért.

A legjobb rendezés díját Bobi Pricop kapta két előadásért, a Kutya különös esete az éjszakában, illetve a Craiova-i Marin Sorescu Nemzeti Színház Illúziók című előadásáért.

A mezőny legjobb előadása a zsűri szerint szintén a Kutya különös esete az éjszakában. A kreativitásért járó különdíjat a nagyváradi Regina Maria színház Az éjszaka közepén – a Lear epizód (În inima nopții – episodul Lear) című előadása, illetve a kolozsvári Lucian Blaga Nemzeti Színház Agamemnón című előadása kapta.

Kapcsolódók

Kimaradt?