A Pink Floyd 50 évéről nyílik kiállítás a londoni Viktória és Albert Múzeumban

Korábban nem látott koncertfelvételeket, 350 tárgyat, hangszereket és kéziratokat is bemutat a Pink Floyd zenekarról tervezett tárlatán a londoni Viktória és Albert Múzeum 2017-ben.

A The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains című tárlat, amely a banda első dalának megjelenése óta eltelt ötven évet dolgozza fel, a tervek szerint 2017. május 13. és október 1. között lesz látható.

Kézzel írott dalszövegeket, rajzokat, pszichedelikus posztereket, a színpadi fellépéseken használt tárgyakat is láthat a közönség - írja a BBC hírportálja. A múzeum szerint a"magával ragadó, több érzékszervre ható, teátrális utazás elvezet a Pink Floyd különleges világába, bemutatja az együttes zenéjét, ikonikus képeit, fellépéseit az 1960-as évek Londonjának pszichedelikus világától a mai napig.

A Viktória és Albert Múzeum épülete felett a kiállítás bejelentésének alkalmából egy óriási felfújható malac lebegett, utalva a zenekar Animals című, 1977-es albumának borítójára. Az eseményen a dobos Nick Mason is jelen volt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?