Zajos hét: Bálványoson zajlik a Noise tábor

Augusztus 6-án kezdődött és 14-ig tart a kézdivásárhelyi CsomóPont civil szervezet és KreaKids studio közös tábora, a Noise. A Bálványosi Resort alkotni vágyó fiataloknak ad otthont és lehetőséget az együttműködésre.

A tábor szervező csapata építészetben, formatervezésben, divatban és fotográfiában jártas szakemberekből tevődik össze, emellett minden olyan fiatal számára nyitott volt, aki szeret alkotni és megvalósítani a terveit, koncepcióit.

„Nagyon nagy élményt nyújt mindenki számára, hogy kipróbálhatja tehetségét különböző területeken más-más eszközökkel és technikákkal” – mondták el a szervezők a Maszolnak.

A zömében háromszéki, mintegy negyven állandó táborlakó szabadon választhatott a workshopok közt. A szervezők ismertetése alapján, a hely szelleméből és a hozzá kapcsolódó változatos legendákból inspirálódva készítették munkáikat. A divattervezők a Szent-Anna tó legendájából ihletődve tizenkét ruhából álló kollekciót terveznek. Az építészeti workshopon résztvevők többek közt egy kültéri tusolót és egy a közeli erdőben található mofettát építenek újra.

Péntektől pedig a budapesti FabLab-nak köszönhetően egy 3D-nyomtató workshoppal is bővül a tábor élete, szombaton a tábor, az elkészült alkotások nagy közönség előtti bemutatásával, divatbemutatóval, kiállitással és borkóstolóval zárul, amelyre a szervezők minden érdeklődőt várnak a Bálványos Resort területére.

"A tábor témája a ZAJ. Hiszen ahol zaj van, ott élet van - legyen szó gyerekricsajról, heves vitáról vagy a haraszt zörrenéseiről az állatok talpa alatt: a zaj az élet megkérdőjelezhetetlen jele. Erősíteni szeretnénk a zajt, az életet az adott településen: hátha máshol is észreveszik értékeinket, megpróbálnak bekapcsolódni az életünkbe" – áll a tábor Facebook-oldalán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?