A Yuppi-táborért táncoltak Nagyváradon

Jótékonysági táncmaratonnal kezdődött a Szigligeti Nyári Esték programsorozat szombaton Nagyváradon. A várbeli nyári színház színpadát ez alkalommal hip-hoposok népesítették be, azért, hogy a Yuppi-tábor javára gyűjtsenek.

Simon Noémi, a szervező Unique Dance Stúdió vezetője elmondta, húszan jelentkeztek a maratonra. A hip-hoposok reggel 9-től táncoltak, óránként öt perc szünettel, végül az eredetileg tervezett 16 óra helyett 18.30-kor fejeződött be a táncmaraton, melynek győztese a 21 esztendős margittai (Bihar megye) Gelei Orsolya lett, ő győzelmével 500 lejt és egy kétszemélyes vacsorameghívást kapott. A Yuppi-tábor támogatása  mellett azt is fontosnak tartották, hogy a fialokat megmozgassák, mondta Simon Noémi, aki a 14 éve alakult Uniqe-ról azt is elmondta: a váradi csapat  ötödik éve folyamatosan országos bajnok, tavaly Boszniában az Európa-bajnokságon harmadikok lettek, jelenleg az októberben Ausztriában, Grazban megtartandó világbajnokságra készülnek.

Fél négy körül, érkezésünkkor még nyolc táncos volt színpadon, ők az árnyékba húzódtak, bár a kegyetlen hőségtől az sem védte őket. Aczél Dóra, a Yupoi-tábor alapítója örömmel újságolta, hogy 500 lej gyűlt össze, Ő is, akárcsak Nagy Sarolta marosvásárhelyi önkéntes hangsúlyozta, számukra nagy öröm, hogy a szervezőknek eszébe jutott számukra felajánlani az összeget, nem nekik kellett kérniük a támogatást. Nagy Saroltától megtudtuk, hogy idén négy Yuppi-tábor volt, illetve lesz: az ízületi és onkológiai betegségekben szenvedő gyermekek már táboroztak a Maros megyei Mezősályiban, akárcsak a 7–12 év közötti korú diabéteszes gyermekek, augusztusban pedig a 13–17 év közötti cukorbeteg gyermekek táborozása következik.

Kimaradt?