White Betty: „zenei standup” Sepsiszentgyörgy főterén

A „Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít” programsorozat keretében egy sajátos stílust képviselő, sepsiszentgyörgyi zenekar, a White Betty koncertjére kerül sor július 27-e, este 8 órától a háromszéki megyeszékhely új főterén.

A White Betty koncertje „zenei standup-nak” is nevezhető, hiszen blues, jazz és funky stílusú saját dalok mellett új köntösbe öltöztetik a közismert Jimi Hendrix, Beatles, John Mayer, Jamiroquai vagy George Gershwin alkotásokat, saját értelmezésben adják elő ezeket. Emellett koncertjeiken rendszeresen előfordul, hogy „becsukják a szöveges füzetet” és az őket körülvevő helyzetekről, a közönségről vagy az aznapi történésekről rögtönöznek.

A White Betty zenekar alig néhány hónapos kezdeményezés, ám a zenészek annál tapasztaltabbak, hiszen olyan neves előadókkal játszottak már együtt, mint Földes László (Hobo), Ferenczi György, A. G. Weinberger, a Taxi zenekar, Jeszenszky György vagy Juhász Gábor.

A White Betty zenekar tagjai: Tinca Teddy gitáros, énekes, Kerezsi Csongor basszusgitáros, és a Maszol háromszéki tudósítója, - Kovács Zsolt, aki a cajón nevű ütőhangszeren játszik. A sepsiszentgyörgyi hármasnak sikerül homogén produkcióvá kovácsolni a különféle zenei stílusokat, a saját dalokat és a kreatívan feldolgozott közismert alkotásokat.

A White Betty az elmúlt hónapokban tucatnyi koncertet adott már Magyarországon, ahol részt vettek az Egri Utcazenészek Versenyén és a Ceglédi Utcazene Fesztiválon, mindkét zenei versenyen  kivívták a közönség és szakmai zsűri elismerését. Egerben egy zenei tehetségkutató tévéműsor forgatásába is beválogatták, produkciójuk ott kapta a „zenei standup” jelzőt. A White Betty zenekar hazai környezetben, Sepsiszentgyörgyön szerdán este 8 órakor, a főtéren mutatkozik be.

A sepsiszentgyörgyi zenekar tevékenységéről részleteket itt találnak.   

Kimaradt?