Novemberre elkészül Sting tizenkettedik albuma

Tizenkettedik stúdióalbumának novemberi megjelenését jelentette be Sting csütörtökön. A zenész ezzel az albumával visszatér a rockos hangzáshoz, dalszövegei pedig aktuális társadalmi kérdésekről szólnak, mint például a menekültek helyzete Európában vagy a klímaváltozás.

Az album címe 57th&9th, amivel egy New York-i útkereszteződésre utal a művész, ahol naponta elhalad a stúdió felé vezető úton. Az új Sting-lemezt november 11-én mutatják be. A 64 éves zenész legutóbb 2013-ban dobott piacra saját albumot.

A Rolling Stone magazinnak adott interjújában Sting arról beszélt, hogy több év után, amelyet a kísérletező alkotófolyamat jellemzett, most visszatér a rockos hangzáshoz. A zenész közismerten felvállalja az Amnesty International emberi jogokért folytatott harcát, így az új korongon egyik száma, amely az Inshallah címet viseli, az Európába érkező menekültekről szól majd, míg a másik, One Fine Day című dalát azoknak címezi, akik kételkednek a klímaváltozás valós voltában. 

„Az éghajlat a népvándorlások legfőbb okozója lesz. Emberek milliói fognak útnak indulni, egy biztonságosabb helyet keresve. Még mindig kicsit csalódott vagyok amiatt, hogy Nagy-Britannia komolyabb ok nélkül elhagyja az Európai Uniót. Az EU-nak legalább van valami stratégiai terve a globális felmelegedés ellen” – nyilatkozta Sting a Rolling Stone magazinnak adott interjúban.

Az albumon lesz egy, 50.000 című dal is, amelyet az áprilisban elhunyt Prince hirtelen eltűnése ihletett.

A legendás Police egykori tagja, Sting szólistaként már több mint százmillió lemezt adott el.

 

Kimaradt?