Argentin táncosok vendégszerepelnek Nagyváradon

Július 30. és szeptember 2. között zajlik a Szigligeti Színház Szigligeti Nyári Esték elnevezésű eseménye, amelynek idén először a Nagyváradi Vár szabadtéri színpada ad otthont. A rendezvénysorozat egyik kiemelkedő eseménye a Ballet Folklorico Latinoamericano Santiago del Estero, rövidebb nevén a Bafolse harminctagú társulatának fellépése lesz.

Kanada, Amerika és Európa több országa után első alkalommal vendégszerepel Romániában az argentin Ballet Folklorico Latinoamericano Santiago del Estero, rövidebb nevén a Bafolse. A nemzetközi hírnévnek örvendő együttes tradicionális dél-amerikai táncokból összeállított nagyszabású műsorában csaknem harminc művész lép színpadra. A Szigligeti Nyári Esték táncelőadására augusztus 15-én hétfőn, 20 órától kerül sor a Nagyváradi Vár szabadtéri színpadán.

A Szigligeti Nyári Esték július 30. és szeptember 2. között zajlanak. Idén először a Nagyváradi Vár szabadtéri színpada ad otthont a rendezvénysorozatnak. Jó idő esetén itt mutatja be a Szigligeti Társulat Székely Csaba Bányavirág című tragikomédiáját; fellép továbbá Oszvald Marika, Peller Károly, illetve Szendy Szilvi, valamint Koós János és lánya, Koós Réka.

A Szigligeti Nyári Esték előadásaira jegyek a színház jegypénztárában (nyitva keddtől péntekig 14-19 óra között), online, a www.biletmaster.ro oldalon, valamint a szabad helye függvényében, az előadások előtt egy órával a helyszínen is kaphatók.

Rossz idő esetén az eseményekre a Szigligeti Színház nagytermében kerül sor. 

Kimaradt?