Új bemutató előkészületeivel zárja az évadot a kolozsvári színház

Sokszínű évadot tudhat maga mögött a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A 2015/2016-os évadban a társulat hat bemutatóval, valamint számos nagysikerű előadás felújításával várta közönségét – számolt be az intézmény.

Nagytermi bemutatók az elmúlt évadban: Julius Caesar, Kétbalkezes varázsló, Pour Toujours; a stúdióteremben  bemutatott előadások: Amerika, A pelikán, Öregek könyve. Felújításra került és továbbra is műsoron marad a Caravaggio Terminal, a Julie kisasszony, a Hedda Gabler, a Suttogások és sikolyokés a Születésnap.

Az évadban a színház székhelyén játszott 173 saját előadásán, valamint a meghívott produkciókon és koncertekenösszesen 24.585 néző vett részt, a turnékon és fesztiválszerepléseken pedig további 1800 néző előtt játszott a társulat. Összesen tehát 26.385-en látták a kolozsvári színház előadásait a 2015/2016-os évadban.

A társulat ebben az évadban is számos fesztiválon és turnén vendégszerepelt: a bukaresti Országos Színházi Fesztiválon, a Nottara Színház által szervezett Fest(in) peBulevard fesztiválon, a szabadkai DesiréCentralStation Fesztiválon, a Kortárs Drámafesztivál időközi eseményeként Budapesten a Jurányi Házban, a sepsiszentgyörgyi Szent György Napokon, a hagyományos előadáscsere keretében a Vígszínházban, valamint az évad zárásaként a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján.

A 2015/2016-os évadot új bemutató előkészítésével zárja a színház. A társulat Jurij Kordonszkij, oroszországi, jelenleg Amerikában élő rendező vezetésével Makszim Gorkij Éjjeli menedékhelyét próbálja. A nagyszínpadi stúdióelőadás bemutatójára október elején kerül majd sor. 

A következő, 224. évadot a színház a Kolozsvári Magyar Napokon való már hagyományossá vált részvételével kezdi augusztusban. Az augusztusi előadásokra jegyek már vásárolhatók online a www.biletmaster.ro weboldalon.

Az új évad első bemutatójaként Szász János viszi színre Dragomán György Kalucsni című drámáját októberben. November 24.–december 4. között pedig a kétévente megrendezett Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál ötödik kiadására kerül sor, melynek témája ebben az évben Az idegen lesz.

Kapcsolódók

Kimaradt?