Hetedik alkalommal tartanak Hungarikum Napokat Nagyszebenben

Hetedik alkalommal szervezi meg Nagyszebenben a magyar értékeket bemutató nyári fesztivált 2016. július 1. és 3. között a HÍD - Szebeni Magyar Egyesület.

Az előző évekhez hasonlóan családias hangulatban mutatják be a magyar jellegzetességeket, nem maradnak el a szabadtéri- és gyermekműsorok, a gulyásfőző verseny és kiállításmegnyitók, a jurtaépítés és kézművesek vására, de lesz operett-gála és könyvbemutató is.

„A Hungarikum Napok megszervezésével nemzeti értékek bemutatását és ápolását szolgálva, kulturált kikapcsolódási lehetőséget biztosít a fesztivál a helyi közösségnek és a vendégeknek, turistáknak. A meghívottak között Szolnokról érkeznek vendégek, akik kiállítással, táncelőadással, gasztronómiai bemutatásokkal, operett- és magyar nóta előadással gazdagítják a műsort. Ugyanakkor, a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat partnerségével a szervező egyesület igyekszik tovább fejleszteni Nagyszeben és Szolnok között a hivatalos kapcsolatokat” – írják a szervezők a Maszolhoz eljuttatott sajtóközleményükben.

A gulyásfőző versenyre itt lehet letölteni a jelentkezési lapot.

A programot itt lehet tanulmányozni.

Kimaradt?