Elismerést kapott a csíkszeredai Gutenberg Kiadó Budapesten

A Miért nem tudnak járni a fák? – Cigány népmesék c., a csíkszeredai Gutenberg Kiadó könyvét jutalmazta elismerő oklevéllel a Szép Magyar Könyv zsűrije a mai nappal véget érő budapesti Ünnepi Könyvhéten.

Az oklevelet Kürti Andrea, a mesekönyv illusztrátora vette át a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A Tőzsér László által vezetett Gutenberg nyomda a csíkszeredai könyviadás egyik gyöngyszeme, hiszen korszerű technika mellett képzett és összetartó szakmai csapat dolgozik a szebbnél szebb könyveken.

A Gutenberg Kiadó, Nyomda és Könyvkereskedés indulása pillanatától tudatosan felvállalja a minőségi gyermekkönyvek létrehozását és szerkesztését. Csíkszeredában, a Petőfi utcában található könyvesboltjuk igazi kulturális központ, ahol gyakran szerveznek rendezvényeket gyerekeknek, felnőtteknek, illetve kiállításokat is.

Az Ünnepi Könyvhéten közel ezer dedikálással számoltak a szervezők, illetve 323 friss könyvvel. A megjelent kötetekből ötven határon túli kiadóknál jelent meg. A Vörösmarty téren 200 kiadó képviseltette magát, ebből  14 határon túli kiadó. Az Ünnepi Könyvhét elsősorban a kortárs magyar irodalom közreadásának ünnepe. 

Kimaradt?