Ingyen vigyáznak a nézők gyerekeire a kolozsvári színházban szombaton

Gyermekmegőrzővel várja a szombati, június 18-ai Hullámtörés alatt nézőit a kolozsvári színház. Az első alkalommal sorra kerülő program főként azoknak a szülőknek szól, akiknek nincs kire hagyniuk a színházi előadások alatt a gyerekeiket. Az ez alkalommal 18 órától kezdődő stúdióelőadásra ezért elsősorban kisgyerekes családokat vár a színház. 

Az előadás ideje alatt Szabó Kinga játszóház-vezető az emeleti előcsarnokban gitáros-dalos foglalkozást tart azoknak a két év fölötti gyerekeknek, akiknek szülei részt vesznek az előadáson. A gyermekmegőrző alatt a színház önkéntesei is besegítenek, a játékok mellett énektanulás, mondókázás is lesz.

Az ingyenes gyermekmegőrzőre feliratkozni a katalin.deak@huntheater.ro e-mail címen lehet.

Vivian Nielsen: Hullámtörés

„Lars von Trier 1996-os kultuszfilmje, a Skót Felföld egy elszigetelt kis falujában játszódó Hullámtörés sokkolta a film világát. A film zord tájai és lecsupaszított esztétikája válaszok helyett kérdéseket szegeznek nekünk. Miért fordítunk hátat mindig a leggyengébbnek? Mikor válik a belenyugvás fojtogatóvá? És vajon a hit nem inkább egy érzés a puszta szó helyett?

Nem tudok felidézni egyetlen filmet sem, amelyben a színészi játék ennyire erőszakosan és ennyi bájjal fenyegetett volna azzal, hogy áttöri a film keretét és valósággá válik.” - vallja a történetről a darab rendezője,Tom Dugdale.

Kimaradt?