Utoljára látható ebben az évadban a Szemenszedett igazság

 Május 24-én, kedden 19 órától utoljára látható az idei évadban a Szemenszedett igazság a Csíki Játékszínben, bérletszünetben. A bűnügyi komédia új szereposztásban látható, Sophie szerepében Bokor Andreával.

A bérletszünetes előadás végén is szavazhat a közönség az évad előadásaira és a kedvenc színészeire.

A drámát először 1966-ban láthatta a közönség budapesti ősbemutatóján. A Madách Kamaraszínházbeli produkció, a szerző bevallása szerint, csak a dráma jelentősen cenzúrázott verzióját vihette színre. 1978-1980 között olaszországi sikerszéria következett, a Szemenszedett igazságot harmincnégy olasz színház mutatta be két év leforgása alatt és ezzel egyidőben Argentínában és Bolíviában is műsorra tűzték. A bohózat műfaji kellékeit felvonultató darab abszurdba hajló, tragikomikus történetre épül, melynek alapötletét a szerző François Gayot de Pitaval világhírű bűneset-gyűjteményéből merítette.

Bresse városába új bíró érkezik. Hector Revalier feladata pontot tenni egy gyilkossági ügy végére. Az igazság oltárán elkötelezett új bíró számára a feladat első látásra egyszerűnek tűnik, noha elődei éppen eme bűntény felgöngyölítése közben őrültek meg vagy menekültek el a városból.

Az előadást vidéki fellépések sorozata követi, május végén a Gyergyói-medencébe, június elején pedig a felcsíki térségbe viszi el a társulat a produkciót.

Jegyek a színház jegypénztáránál válthatók, ugyanakkor érvényesíthetik bérleteiket mindazok, akik korábban elmulasztották megtekinteni az előadást. Helyfoglalás a 0266-314472-es vagy a 0751-039026-os telefonszámokon lehetséges.

Kimaradt?