Dühös madarak is megjelentek a cannes-i vörös szőnyegen

Az Angry Birds csapata is megjelent a 69. Cannes-i Fesztiválon - tájékoztat az EuroNews. A rendkívül népszerű mobilos játék inspirálta film Catherine Winder és John Cohen produceri közreműködésével készült. Mindketten nagy rajongói a 2009-ben indult játéknak.

"Imádom ezeket a játékokat, azt kell mondjam, függő vagyok. Játék közben kezdtem el azon gondolkodni, hogy ezeket a figurákat filmvászonra kellene vinni" – mesélte John Cohen.

A 3D animációs filmből kiderül, miért olyan dühösek ezek a madarak. A Madár-szigeten eredetileg csupa kedves, boldog és a repüléssel nem is kísérletező szárnyas élte világát. Az időnként ingerült Piros és két barátja, Chuck és Bomba azonban valahogy mindig kilógott a társaságból. Ám a zöld malacok felbukkanásakor ők hárman sejtik meg először, milyen veszély fenyegeti a szigetet.

A cannes-i vetítésre eljött Piros francia hangja, Omar Sy, Mathilda arab szinkronja, Raya Abirached valamint Timur Rodriguez, az orosz Chuck.

"Imádom ezt a filmet, ahogy a játékot is szerettem, szóval nagyon klassz volt, rengeteget nevettünk" – mesélte Omar Sy.

"Az arab világban nem szokás szinkronizálni. Mindig angolul nézzük a filmeket, ezért aztán nagy élmény ez az egész, egyedi" – mondta Raya Abirached.

"Azt gondolom, hogy Chuck különleges figura. Szerintem ő a legjobb. Nem azért, mert az én hangomon szólal meg, hanem mert állandóan változik a hangulata" – mesélte Timur Rodriguez.

Kapcsolódók

Kimaradt?