Iskolások népdalversenyét szervezik meg a Hargita megyei Etéden

Környékbeli iskolások népdalversenyét tartják Etéden május 12-én, csütörtökön. A Száll az ének szájról szájra elnevezésű vetélkedőt tizenkettedik éve szervezik meg, a tucatnyi év pedig azt igazolja, hogy a vidéken korábban beindított (Móra Ferenc vers- és prózamondó verseny Gagyban, Benedek Elek mesemondó verseny Szentábrahámon) hasonló rendezvényeket épp ezzel lehetett tematikájukat tekintve kiegészíteni.

A Jósika Miklós iskola és az Etéd község gyermekeiért egyesület, valamint Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, a helyi polgármesteri hivatal szervezte verseny Arany János közismert verssora által hirdeti a magyar népdal értékeit.

Meghívottak az Etéd körzeti általános iskolák tanulói: Szentábrahám, Nagygalambfalva, Újszékely, Románandrásfalva, Siménfalva községek és Székelykeresztúr iskoláiból: Gagy, Szentábrahám, Nagygalambfalva, Kissolymos, Nagysolymos, Székelyszenterzsébet, Újszékely, Alsóboldogfalva, Kobátfalva, Siménfalva, Rugonfalva, Székelykeresztúrról a Berde Mózes Unitárius Középiskola, az Orbán Balázs Gimnázium és a Petőfi Sándor Általános Iskola, illetve az Etéd községi településekről a vendéglátókon kívül Kőrispatakról, Küsmödről.

Május 12-én, csütörtökön 9 órától a résztvevők az etédi Jósika Miklós Általános Iskola épületében gyülekeznek, 10 órától lesz a megnyitó a művelődési házban: Szőcs László polgármester köszöntője, Birtalan Árpád iskolaigazgató üdvözlő beszéde, az etédi iskola furulyacsoportjának műsora. A korosztályonként zajló verseny szünetében az etédi általános iskolások tánccsoportja is fellép. Értékelés, díjkiosztás a déli órákban várható. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Kimaradt?