Készül pünkösd ünnepére a Hargita Együttes

A pünkösdöt megelőző csütörtökön, pontosabban május 12-én 11 órától kerül sor a már huszonkilencedik Csűrdöngölő gyermek- és ifjúsági néptánctalálkozóra, amelyen színes, népviseletes sokaság tölti be ismét Csíkszereda főterét.

A szervezők alkalmat nyújtanak a legfiatalabb nemzedékeknek, hogy ízelítőt adjanak a sokszínű magyar néptáncból és népi játékokból. A találkozó, mint mindig, ismét jó lehetőséget biztosít a Csíkszeredában és környékén működő néptáncegyüttesekben serénykedő gyerekeknek és fiataloknak arra, hogy jobban megismerjék egymást, bemutathassák tudásukat, közösen mulathassanak egy nagyot, és közben jó kedvre derítsek a város lakosságát és a búcsúra érkezett vendégeit.

A Hargita Együttes a zarándok vendégek szép emlékeit szeretné gazdagítani a már hagyományos pünkösdi előadásával május 14-én, szombaton este 8 órától a csíkszeredai Városi Művelődési Házban. A magyar tánc évszázadai című ismeretterjesztő néptáncműsor a magyar néptánc történeti, táji tagozódását, művelődéstörténeti hátterét és európai kultúrtörténeti összefüggéseit mutatja be. Az előadás könnyed, ismeretterjesztő stílusban, tánccal és zenével gazdagon illusztrálva ismerteti a különböző tánctípusokat, a zenekíséret jellegzetességeit és kitér a népviseletek bemutatására is. 

Kimaradt?