Piaf-menet: két délvidéki színház közös produkciója Marosvásárhelyen

Edith Piaf emléke előtt tiszteleg két délvidéki társulat – a Kosztolányi Dezső Színház és az Újvidéki Színház – a A Piaf-marche/Piaf-menet című közös előadáukkal, amelyet most Marosvásárhelyen is bemutatnak.

Az előadás az 1915-ben, tehát a 2015-ös bemutató idején száz éve született francia sanzonénekesnő hommage-a, amely e piciny hősnő viharos életéről és tragikus sorsáról emlékezik meg. Az újvidéki művészek előadása a szabadkai Kosztolányi Dezső színházzal együttműködve született, és a tragikus sorsú művésznő harcokban és önmarcangolásban gazdag életéből, szélsőséges, sokszor végletes személyiségéről, sikereiről és sikertelenségeiről kíván szemelvényeket adni, megidézve azt a kort, amiben a művészeknek nagyon nagy utat kellett bejárniuk az elismertségig. Piafnak sikerült. Hatása és dalai a mai napig érvényesek és meghatározóak a francia sanzon világában.

Szereplők:Mezei Kinga, Kőrösi István

A zongoránál: Varga Iván, m.v.

Dramaturg: Góli Kornélia, m. v.

Rendezőasszisztens: Puskás Zoltán

Rendezés, látvány: Mezei Kinga

Az előadás a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében tekinthető meg május 16-án, hétfőn 19.30 órától – érvényes a Kedvezményes vendégjáték bérlet, 17-én, kedden 19.30 órától – érvényes Vendégjáték bérlet, valamint 18-án, szerdán 14.00 órától és 19.30-tól, az utóbbira érvényes a Bernády György mecénás bérlet.

A szabadon maradó helyekre jegyek válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro honlapon.

Kimaradt?