Újabb csatornát indít ősszel a magyar közmédia, jön az M5

Az ismeretterjesztés, oktatás és kultúra áll majd az ősszel induló új tematikus közszolgálati csatorna, az M5 középpontjában – erről beszélt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tartalomszolgáltatási igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel.

Amikor felmérték, milyen fontos témában lenne még szükség közszolgálati tévécsatornára, azt tapasztalták, hogy a legnagyobb igény a kultúra, az ismeretterjesztés és az oktatás iránt mutatkozik – mondta Papp Dániel.

Az M5 a tervek szerint speciálisabb lesz, mint egy átlagos tudományos csatorna: egyebek mellett iskolai tévésávot és nyelvleckéket is sugároz majd. Nem helyettesíteni, hanem kiegészíteni szeretnék a pedagógusok és az iskolák munkáját – tette hozzá.

Az ismeretterjesztő csatorna műsorához a közmédia történelmi dokumentumfilmjeit és természetfilmjeit is felhasználják.

A köztévé legutóbb az M4 sportcsatornával bővítette kínálatát, de van egyebek mellett nosztalgia- és mesecsatorna is. Az M1 hírcsatornává alakítását kísérte a legnagyobb figyelem, a tavaly március 15-i induláskor és az utána következő időszakban több technikai, tartalmi bakit láthattak a nézők. Folyamatosan bírálják a közpénzből fenntartott közmédiát elfogultsága, illetve kormánypártisága miatt is, amelyet az MTVA rendre cáfolni igyekszik.

Kimaradt?