Kövekkel a zsebében: a Figura előadása Gyergyóalfaluban és Gyergyószárhegyen

Április 26-án, kedden este 8 órától a gyergyóalfalvi Petőfi Sándor Művelődési Házban, április 27-én, szerdán este 8 órától a gyergyószárhegyi művelődési házban kerül bemutatásra a Figura Stúdió Színház Kövekkel a zsebében című előadása. Marie Jones darabja Kolozsi Borsos Gábor és Moşu Norbert-László előadásában tekinthető meg, a produkció rendezője Csuja László.

A két szereplő tizenhat karaktert játszva adja elő a történetet, mely egy amerikai filmstáb írországi filmforgatását meséli el.

Jake és Charlie élete kissé zátonyra futott, mindketten a filmiparban látnak új lehetőségeket, ám ismeretség híján nekik csak statisztaszerep jut. A statiszták szerencséje viszont pont az, hogy jó megfigyelő válhat belőlük.

Így ismerhetünk meg többek között egy elkényeztetett dívát, egy toporzékoló rendezőasszisztenst, a helyi papot, az „egyetlen túlélő” statisztát, és egy fiút, akinek az élete szomorú fordulatot vesz…

Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyek válthatók előadás előtt egy órával a helyszínen.

Az előadás a Színház Hargita Megyének program része, mely Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ, a Gyergyóalfalvi Polgármesteri Hivatal és a Gyergyószárhegyi Polgármesteri Hivatal támogatásával jön létre.

 

Kimaradt?