Nagyváradon és a MITEM-en vendégszerepel a Tamási Áron Színház

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház a Bocsárdi László által rendezett Vízkereszt, vagy amire vágytok című produkcióval lép fel 2016. április 19-én a nagyváradi Szigligeti Színházban, ezt követően, április 22-én és 23-án pedig a budapesti III. Madách Nemzetközi Színházi Találkozón.

Néhány éves kihagyás után ismét Nagyváradon vendégszerepelhet a társulat. A produkciót a Festum Varadinum keretében április 19-én, 19 órától játsszuk a Szigligeti Színház nagytermében.

A Nemzeti Színház fesztiválja, a minden évben megrendezett MITEM fő célkitűzése, hogy a színház által nemzeteket, kultúrákat kössön össze, hogy az ismeretlenség ne elidegenedést, hanem kíváncsiságot és a felfedezés vágyát táplálja. 2016-ban a fesztivál tematikailag a másik önmagunkban való felismerésére fókuszál, továbbá egyaránt teret enged az archaikus, klasszikus és kortárs színházi megnyilatkozásoknak is. 14 ország 22 előadása vesz majd részt a fesztiválon. A nemzetközi találkozón a Tamási Áron Színház társulata 2015-ben a Bocsárdi László által rendezett A fösvény című vígjátékkal lépett fel. Idén pedig a Vízkereszt, vagy amire vágytok című előadásukkal fogják képviselni a színházat a fesztiválon. A budapesti előadásokra április 22-én 20 órai kezdettel, valamint 23-án 17 órai kezdettel a Gobbi Hilda Színpadon kerül sor. 

Kimaradt?