Az ötvenes évek zenéjét eleveníti fel a The Crazy Plumbers

Az ötvenes évek rockabilly hangzását elevenítik fel Kézdivásárhelyen, a 22. Vigadó Hangszín alkalmából a The Crazy Plumbers zenekar tagjai.

Memphisben, 1955-ben azt mondta a Sun Rercords tulajdonosa és producere, Sam Phillips: „Ha találnék egy olyan fehér embert, aki úgy énekel, mint egy színes bőrű, milliomos lennék.” Azt mondják, ekkor és itt született meg minden idők rockzenéjének anyja, a rockabilly. Ez olyan kísérletező zenészeknek köszönhető, mint Elvis Presley, Carl Perkins vagy Johnny Cash.

A The Crazy Plumbers együttes zenéjének egyik meghatározó eleme épp a rockabilly, ezért úgy gondolták, áthangszerelik saját számaikat, úgy, ahogy az az ötvenes években szólt volna. Egy akusztikus-, egy elektromos gitár és a nagybőgő segítségével idézik fel a kor hangzását koncertjükön, amelyre március 24-én, csütörtökön 19 órától kerül sor a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház Galériájában.

Jegyek ára 5 lej. Elővételben kaphatók a közönségszolgálati irodában, hétfőtől csütörtökig 8-tól 19 óráig, pénteken 8-tól 15 óráig, valamint előadás előtt egy órával. Helyfoglalási lehetőség a 0267/361081-es telefonszámon vagy az office@vigado.ro e-mail címen.

Kimaradt?