Tatabányai fesztiválon a temesváriak Tesztoszteronja

Második alkalommal kerül megrendezésre a tatabányai Monodráma és Stúdiószínházi fesztivál, melyre idén, március 17 és 20 között a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház is meghívást kapott. A MOST FESZT programjába a temesvári színház közkedvelt zenés vígjátéka, a Tesztoszteron került be.

A tatabányai Jászai Mari Színház az előző évben hagyományteremtő szándékkal hívta életre MOnodráma és STúdiószínházi FESZTiválját, a MOST FESZT-et. A szervezők bevallása szerint a magyarországi színházi fesztiválok sorából eddig hiányzott egy kifejezetten az ilyen műhelymunkákat és egyéni művészi teljesítményeket felvonultató szakmai mustra.

A MOST FESZT-en különleges témájú, formavilágú, adott esetben az egyéni teljesítményre fókuszáló, intim térben létrehozott alkotások bemutatását megcélozva, elsősorban vidéki teátrumok, határon túli színházak és független társulatok monodráma és stúdiószínházi produkcióinak biztosítunk megmutatkozási lehetőséget – nyilatkozza Crespo Rodrigo, a színház és a fesztivál vezetője.

A Tesztoszteron mellett az fesztivál idei versenyprogramjába még hét előadás került be;  Klem Viktor főszereplésével a Jurányi és FÜGE Produkció előadása A nagybőgő,  a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem Alszanak a halak? című monodrámája Prohászka Fanni előadásában, Tenki Rékát pedig a méltán elismert Egyasszony-ban láthatja a közönség. De jelen lesz a kecskeméti színház Macska a forró bádogtetőn című előadása is Zsótér Sándor rendezésében, illetve a szabadkai származású Csernik Árpád, aki Van valami bejelenteni valója? címmel tart egyéni műsort a fesztivál keretén belül.

A temesvári előadásra március 18-án, helyi idő szerint este 8 órától kerül sor a tatabányai Jászai Mari Színház színpadán.

Kimaradt?