Gálfalvi György emlékidéző kötetét mutatják be Nagyváradon

Kacagásaink címmel adta közre emlékiratait Gálfalvi György marosvásárhelyi író, szerkesztő. A Holnap Kulturális Egyesület és a Noran Libro gondozásában megjelent kötet nagyváradi bemutatója március 17-én, csütörtökön 18 órától lesz az Illyés Gyula Könyvesboltban (Teleki utca). Közreműködik Varga Gábor, a szerzővel a kötetet szerkesztő Szűcs László beszélget.

Gálfalvi György több mint négyszáz oldalas műve tíz, különböző időben keletkezett, s különböző műfajú részben foglalkozik a szerző életének és több évtizedes szerkesztői pályájának fontosabb mozzanataival. Többek közt végigköveti a hatvanas évektől 1989 decemberéig azokat az ügyeket, amelyeket a szerző megfigyelési dossziéjának több ezer oldaláról sikerült rekonstruálni. A könyvbemutatón felidéznek egy, a Szekuritáté „jóvoltából” megőrzött korabeli telefonbeszélgetést. Szembesülhetünk azzal, hogy a diktatúra milyen erőfeszítéseket tett az ellenségesnek tekintett személyek megfigyelésére.

Két másik fontos eleme a kötetnek az 1989 decemberi forradalom napjainak a felidézése, illetve az 1990 márciusi tragikus események előzményeinek és történéseinek megrázó részletei.

Kimaradt?