Így néz ki az idei Szent György Napok logója - Önnek tetszik?

Nyilvánossá tették az idei Szent György Napok logóját. Ezzel csaknem egyidőben megindult a vita is: egyesek szerint "gerincferdüléses kukacra" emlékeztet, mások azt sérelmezik, hogy ugyanannak a személynek a pályázata nyert, aki a Sepsiszentgyörgy - Európa Kulturális Fővárosa 2021 projekt logóját is készítette. Önnek hogy tetszik? 

Az önkormányzat sajtóközleménye szerint a harmincegy személy által beküldött pályamunka közül az Angliában élő, kézdivásárhelyi születésű Fésüs Tamás alkotása lett a 25. Szent György Napok új logója.

"A pályamunkákkal szembeni elvárás az volt, hogy klasszikus formavilágú, szimbólumhasználatban visszafogott, jelzésszerű megjelenítésre, minimalizmusra törekvő, letisztult megjelenésű, felismerhető és könnyen megjegyezhető tervek készüljenek.

A Városimázs Iroda a kiírásban szereplő kritériumok tiszteletben tartásával hozta meg a döntést. A rövid határidő ellenére erős mezőny alakult ki, a beérkező pályamunkák egymás méltó versenytársai voltak, így a döntéshozatali folyamat nem volt egyszerű.

Több olyan logóterv is készült, amely különböző szempontok szerint nagyon erős, a szépen kivitelezett, hagyományőrző jellegű projekttervtől a dinamikus, művészi megoldású, markáns munkákon keresztül a modern és határozott, bátor vonalvezetésű jelképekig lenyűgöző kivitelezésű logótervek érkeztek.

A pályázati kiírásban szereplő szempontokat leginkább szem előtt tartó pályamunka és egyben a kiválasztott logó Fésüs Tamás alkotása, akinek ezúton is gratulálunk" - olvasható a közleményben. 

 

Kimaradt?