Nagyváradon mutatják be a Szalamandrák éjszakáit

Márton Evelin Szalamandrák éjszakái című, a Bookart kiadó gondozásában 2015-ben megjelent regényét mutatják be február 26-án, pénteken 18 órától Nagyváradon, a Teleki (Primăriei) utcai Illyés Gyula könyvesboltban. A rádiós újságíróként dolgozó szerzővel Szűcs László beszélget, a könyv a helyszínen megvásárolható.

Az 1980-ban Kolozsváron született írónő történelem-művészettörténet szakon végzett a Babeş–Bolyai Tudományegyetemen. A Bukaresti Rádió magyar szerkesztőségének munkatársa. Korábbi kötetei: Bonjour Leibowitz, Macskaméz, Papírszív. 2010-ben Látó-nívódíjas, 2010–2011-ben a Communitas Alapítvány ösztöndíjasa volt. Jelenleg Kolozsváron él. A kötet kolozsvári bemutatójáról itt írtunk.

„Zaklatott női-, meg férfisorsok, a harmadik évezred eleje, a felnőtté válás gyötrelmei, az eszmélkedés extázisa, a szerelem és a barátság útvesztői, háromszögek, találkozások és menekülések, szex, drog és alkohol egy multikulturális Romániában, ahol monomániák szabják meg a létezés tapintható keretét, Erdély, Bukarest és a Fekete-tenger, a világ tágassága, mert ez az otthon, és a bezártság nyomasztó élménye, mert ilyen is az otthon, amelyből a szalamandrák menekülnek, és amely nélkül nem tudnak élni, mert alapvetően életképtelen lények, és mi kedveljük őket, valahol mind szalamandrák vagyunk, színesek, szürkék meg albínók, de éjszaka ez sokkal ijesztőbb” – áll a kötet ajánlójában.

Kapcsolódók

Kimaradt?