Amikor a játékok életre kelnek: Árgyélus királyfi vasárnap a kolozsvári Operában

Nehéz olyan gyereket találni, aki egyszer sem álmodozott arról, hogy a játékai egy szép napon életre kelnek, és gazdájukkal együtt csodálatos kalandokat élnek át. Az Árgyélus királyfi  világában ez is lehetséges, Albu István rendezésében a megelevenedő játékok válnak a tündérmese hőseivé. Történetük tevékeny résztvevője a hat gyerekszereplő: Ábrahám Dóra, Müller Tibor, Rázmán Orsolya, Szélyes Nóra, Szélyes Panna és Zágoni Ákos, akiket a nézők a Valahol Európában című musicalből ismerhetnek. Részben nekik is köszönhető, hogy az előadás folyamán megszűnik a színpad és nézőtér közötti láthatatlan fal, a közönség soraiban ülő gyerekek is a mese résztvevőinek érezhetik magukat.

Tóth Péter zeneszerző így ír a meseoperáról: ,,A komponáláskor egy tündérvilág lebegett a szemem előtt, így ehhez illő zenei kifejezéseket kerestem. (…) Az Árgyélus királyfi meseopera, elsősorban gyerekeknek. Így tehát rövid számokból építkező dallamos, de helyenként nagyon is drámai zenét kívántam írni, mely különböző karaktereket, zenei stílusokat vonultat fel”.

Az előadás szereplői: Marosán Csaba, Fülöp Tímea, Gergely Arnold, Chiuariu Lívia, Mányoki László, Vigh Ibolya, Rétyi Zsombor, Varga Attila, Varga János, Gergely Elek, Pataki Enikő, Székely Zsejke, Barabás Zsuzsa, Farkas Loránd, Kerekes Mária, Popovici Zsófia, Plesa Róbert, Rigmányi István, Naphegyi Béla, Dula Gyöngyi, Szakács Ágnes, Kovács Ferenc
Az előadás létrehozásában Albu István rendező és Jankó Zsolt karmester alkotótársai voltak: Tenkei Tibor (díszlettervező), Bocskai Gyopár (jelmeztervező), Jakab Melinda (koreográfus).

A Kolozsvári Magyar Opera előadása február 7-én, vasárnap 11 órától lesz megtekinthető az Opera nagytermében.

Kimaradt?