Budapesten és Marosvásárhelyen vendégszerepel az M Studio

Két előadással turnézik február 3-6. között a sepsiszentgyörgyi M Studio. Budapesten a Bakelit Multi Art Centerben mutatják be a Kampf és Személyazonosság című előadásokat, Marosvásárhelyen pedig a Személyazonosság lesz látható.

A turné első állomása a budapesti Bakelit Multi Art Center, ahol két, Fehér Ferenc által rendezett előadását mutatja be az M Studio. Február 3-án, szerdán 20 órától a Kampf, február 4-én, csütörtökön 20 órától pedig a Személyazonosság lesz látható a Bakelitben. A turné folytatásában Marosvásárhelyen játszanak: a Személyazonosság című produkciót február 6-án, szombaton 19:30-tól mutatják be a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.

Az M Studio 2014-ben bemutatott Kampf című előadása a Hevesi Sándor- és Lábán Rudolf-díjas Fehér Ferenc első közös munkája volt a társulattal. A Kampf szó jelentése harc, azaz protokolláris küzdelem a ranglétrán való felfelé jutásért. Ebben a küzdelemben nincs jutalom, csak mindennapi, folyton változó játszmák, amelyekkel mindannyian szembesülünk. Az előadás a kortárs tánc nyelvén, játékos formában jeleníti meg hétköznapi vívódásainkat, gúnyolódással, hatalmi játszmákkal szembeni kiszolgáltatottságunkat.

A bemutató óta a produkciót számos romániai és magyarországi fesztiválon játszották. 2014-ben a bukaresti Független Színházak Országos Fesztiválján a legjobb táncszínházi előadás díjával, a sepsiszentgyörgyi Atelier Színházi Fesztiválon, 2015-ben a legjobb koreográfia díjjal tüntették ki az előadást.

A Személyazonosságot 2015-ben mutatták be, szintén Fehér Ferenc rendezésében. Az előadásban a színészek saját életükből emeltek be identitásukat meghatározó elemeket, Mindenkinek van egy élete, múltja, jelene, aktuális története, aktuális ügye, amit megmutat hanggal, szóval, mozgással vagy akár egy tárggyal – olvasható a szinopszisban. Történetmesélés helyett inkább képekben, praktikus, egyszerű ötletekben gondolkodik a rendező, de a különálló mozzanatok mégis egy szép belső logika alapján fűződnek egymáshoz. A produkció mozgásvilága a színészek saját mozgásnyelvét és Fehér Ferenc jellegzetes egyéni stílusát ötvözi.

A turné megvalósítását a Bethlen Gábor Alap támogatja. A budapesti előadásokra jegyinformációk a Bakelit Multi Art Center honlapján találhatóak (www.bakelitstudio.hu), Marosvásárhelyen jegyeket a Kultúrpalota jegyirodájában, a színház jegypénztáránál és a www.biletmaster.ro oldalon lehet vásárolni.

Kimaradt?