Három év után újra műsoron a Julie kisasszony Kolozsváron

A Kolozsvári Állami Magyar Színház újra műsorra tűzi a Felix Alexa által rendezett Julie kisasszony című előadást, mely idén először február 4-én, csütörtökön 20 órától lesz látható a Stúdióban. A 2012 márciusában bemutatott Strindberg-drámát három év kihagyás után láthatja újra a kolozsvári közönség. A következő előadás időpontja február 14-e, vasárnap.

Felix Alexa rendező szerint az előadás az érzékszervek szintjén is hat. Kezdetben „sült hús illata terjeng, a tűzhelyen forr a víz, egy kalitkában igazi kanári üldögél. Azt akartam, hogy a konyha használható legyen, ne maradjon csupán színházi díszlet, hanem vágjanak a kések, érződjenek a szagok, a közönség egy valódi konyhában érezze magát, amely az élet színpadává alakul. A mi konyhánkban, ami egy életteli és rendkívül mozgalmas hely, élelmiszert „dolgozunk fel”, de emberi kapcsolatokat is. A konyha együtt lüktet Julie kisasszony és Jean fokozódó intenzitású kapcsolatával.”

Paul Boca kritikus így ír az előadás teréről: „Felix Alexának sikerül tökéletes keretet alkotni, amiben a két főszereplő, Pethő Anikó (Julie) és Bogdán Zsolt (Jean), valamint Kató Emőke (Kristin) olykor állati-görcsös, olykor pedig mértanilag kiszámított módon megrajzolhatja a szereplők minden lehetséges arcát.”

Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai Vajna Noémi dramaturg, valamint Carmencita Brojboiu díszlet- és jelmeztervező voltak.

Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában (hétköznapokon 10-14 óra között, valamint előadások előtt másfél órával, tel.: 0264-431986), valamint online a www.biletmaster.ro oldalon.

Kimaradt?