Elhunyt Alan Rickman, a Harry Potter-filmek Piton professzora

Meghalt Alan Rickman – adták hírül a hírportálok csütörtökön. A Londonban élő, kiváló színpadi, tévé- és filmszínész szervezete 69 éves korában adta fel a rákkal való küzdelmet.

Alan Rickman 1946. február 21-én született Londonban, színészi pályáját az 1970-es évek végén kezdte. Az évtizedek során többek között olyan produkciókban játszott, mint a Drágán add az életed!, a Szorul a hurok, az A Winchester mestere, a Robin Hood, a tolvajok fejedelme, a Takard el a szemem, az Értelem és érzelem, az Igazából szerelem, a Galaxis útikalauz stopposoknak, a Parfüm: Egy gyilkos története, a Dogma, a Michael Collins, a Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya, az Alice csodaországban és a Harry Potter-filmek, melyekben Perselus Pitont formálta meg.

Számos egyéb elismerés mellett 1997-ben Emmy-díjjal és Arany Glóbusszal tüntették a Raszputyin című tévéfilm címszereplőjeként nyújtott alakításáért. Utolsó szerepét a tavaly forgatott Eye in the Sky című háborús drámában játszotta, amelyet majd világszerte idén fognak bemutatni a mozik.

 

Kimaradt?