Múzeumi foglalkozásokról, kiállítási kommunikációról tanulhatnak a pedagógusok

Pedagógusok számára szervez továbbképző tanfolyamot Szovátán február 8. és 10. között a Teleki Oktatási Központban a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Gál Kelemen Oktatási Központja.

A képzésen dr. Vásárhelyi Tamás és Molnár József, budapesti múzeumpedagógusok többek közt arról fognak értekezni, hogy mi a múzeum és mi nem az, mit jelent a kiállítási kommunikáció, szó lesz a múzeumi foglalkozások módszertanáról, a hagyományos és modern módszerekról, a segédanyagok használatáról, a múzeumlátogatás előtti és utáni –  múzeumi tanulásról, az iskola és a múzeum kapcsolatáról, a kisebbség és többség kapcsolatáról, népekről, nyelvekről, kultúrákról és múzeumról. A képzés a rövid előadások mellett helyzetgyakorlatokkal, játékokkal, szerepjátékokkal, tervezéssel, önálló munkával, tehát a résztvevők aktivitásával zajlik.

A képzés időtartama: 24 óra (20 kontakt óra + 4 óra házi feladat)

A képzés kezdési időpontja: 2016. február 8., 9.00 óra (Bíró István terem).  Helyek száma: 20. Előnyben részesülnek azok, akik az előző képzésből kimaradtak, és a pedagógus szövetség tagjai. A jelentkezéshez szükséges a honlapon azt is feltüntetni, hogy miért jelentkeznek a továbbképzésre, mit várnak el tőle, melyik a kedvenc múzeumuk, vagy ha több is van ilyen, akkor melyek azok. A szállás és az étkezés a Teleki Oktatási Központban lesz Szovátán, a program teljes költségét a pályázati alapból biztosítják a szervezők. A tanfolyam végén a résztvevők számára tanúsítványt állítanak ki. A beiratkozás on-line, az RMPSZ honlapján történik  január 29-ig.

Kimaradt?