Kolozsváron ad koncertet a világ egyik legismertebb fado-énekesnője

Az Új Sportcsarnokban ad koncertet a fado műfaj egyik legismertebb női képviselője, Ana Moura február 28-án. Az énekesnő két évvel ezelőtt már járt Kolozsváron, akkor teltház előtt tolmácsolta a saudade életérzését a műfaj rajongóinak.

A 36 éves fado-énekesnő mostani koncertjével legújabb lemezét, a Moura című albumot népszerűsíti., de olyan, régebbi dalok is elhangzanak majd, mint a Leva-me aos Fados, Até ao Verão, és az O Fado da Procura.

Ana Moura a portugáliai Santarem városában született 1979-ben, népes zenészcsaládban. 6 éves volt, amikor először énekelt fado-t, ezt a nehéz, melankolikus, hagyományos portugál dallamot, amely a nosztalgia, a szerelmi vágyódás, a bánat és a boldogságvágy édes-fájdalmas érzését közvetíti két gitár kíséretével. Az elmúlt évek alatt Ana Moura több tíz zenei díjat érdemelt ki, köztük két Golden Globe-ot is. Énekelt együtt Prince-szel, a Rolling Stones-szal, Caetano Velosóval és Herbie Hancock-kal is.

Romániában csak két városban koncertezik a Moura-turné során: Bukarestben február 27-én, míg Kolozsváron 28-án lép fel, este 8 órától. A közönség este 7-től foglalhatja majd el helyeit az Új Sportcsarnokban (Sala Polivalenta).

Jegyek kaphatók a www.eventim.ro honlapon, valamint a kolozsvári Főtér 10. száma alatt (a Diesel klubban). A jegyek ára a 59 és 195 lej között változik, a helyek függvényében. 

Kimaradt?