Újévi hangversenyre hív a közkedvelt Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar

Újévi hangversenyre hívja a csíkszeredaiakat hétfő este 6 órától a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar. A Sándor Árpád tanár vezette, 2008-ban alapított zenekar mér négy éve kényezteti hangversennyel a csíkiakat: a repertoárjukban ugyanis egyaránt megtalálhatóak a rajzfilmzene- és slágerfeldolgozások, a dzsessz, könnyűzene, népdalfeldolgozás, induló. De a csíkszentsimoni kultúrházban hangszigetelt, akár hangfelvételek készítésére is alkalmas, korszerű próbatermükben nagy sikernek örvendő party-mixeket is összeállítanak.

Az elmúlt évek listavezető popslágereinek feldolgozásai, de a Maroon 5-, vagy AC-DC Highway to hell-feldolgozásuk is széles körben ismertté vált már Erdélyben, de külföldön is -, ha más helyszínről nem, az éterből: tavaly novemberben a Kolozsvári Rádió a Donath-úti koncertterméből sugározta koncertjüket. A 2015-ös karácsonyi ünnepeket is hangversenykörúttal zárták – Sándor Csaba operaénekes társaságában, most pedig a gyimesközéploki származású Timár Kinga szoprán lesz a 2016-ot köszöntő hangversenyük szólistája.

Timár Kinga a csíksomlyói kegytemplomban örvendeztette meg a hallgatóságot a karácsonyi fellépésével, de a nyeregben tavaly nyáron bemutatott Csaba királyfi székely rockopera női főszerepében, Mikolt megszemélyesítőjeként is ismertté vált. Zenei tanulmányait Csíkszeredában kezdte el a Nagy István Művészeti Líceumban, majd a Nagyváradi Egyetem Zeneművészeti karán diplomázott Lavinia Cherecheş osztályában, 2009-ben. Ezt követően a Kolozsvári Zeneakadémia magiszteri szakán tanult. Több mesterkurzus részvevője, díjai közt jelentős a magyarországi Simándy József Énekverseny szegedi nemzetközi megmérettetésén szerzett elismerés. Jelenleg a Kolozsvári Állami Filharmónia énekkarának tagja és közreműködik szólistaként a Kolozsvári Szent Mihály templom énekkarában.

A Csíkszentsimon Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa által alapított és támogatott fúvószenekar csíkszeredai fellépésének szervező partnerei a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, Csík Terület Ifjúsági Tanácsa és Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala. A hangversenyre a belépő 5 lej.

Kimaradt?