Karácsonyi varázslat az Erdélyi Magyar Televízióban

Idén is ünnepi műsorkínálattal jelentkezik Karácsonykor az Erdélyi Magyar Televízió. December 24. és 27. között meghitt vallomásokkal, vidám pillanatokkal és szívből jövő jókívánságokkal várjuk nézőinket.

Az ünnepi időszakra több saját gyártású magazinműsorral, hangulatos koncertfelvételekkel és családias beszélgetésekkel is készül az Erdélyi Magyar Televízió szerkesztősége. Így például december 24-én, este 8 órától karácsonyi különkiadással jelentkezik a Trendelő. Suba Zsuzsi műsorvezető ez alkalommal a Bagossy Brothers Company tagjait látja vendégül, akikkel többek közt a karácsonyi élményeikről, emlékeikről, illetve az ajándékozás öröméről is beszélgetnek. De kiderül az is, hogy a sikeres erdélyi zenekar tagjai számára melyek az ünnep elengedhetetlen mozzanatai. December 25-én, este 9 órától ünnepi különkiadással jelentkezik az Üzenet szeretettel is. A közkedvelt kívánságműsorban Szénégető István római katolikus pap, marosvásárhelyi plébános tolmácsolja karácsonyi gondolatait, illetve a nézők ünnepi üzeneteit ez alkalommal mindkét házigazda, Szabó Éva és Barabási Tivadar közösen továbbítja.

December 25-én, péntek délután fél 6-tól – az előző évekhez hasonlóan – ünnepi különkiadással és dupla műsoridővel jelentkezik a Hitélet. A műsor vendége Jakab István, a Maros-Mezőségi Református Egyházmegye esperese és családja lesz, de velünk lesz a népszerű Role Zenekar is, amely Kájoni János dalokkal teszi még hangulatosabbá, ünnepibbé a beszélgetést. Ugyancsak pénteken, este 8 órától lesz látható a Karácsonyi vallomások című különkiadású műsor is, amelyben az ETV több műsorvezetője számára kedves barátokkal, mentorokkal, példaképekkel beszélget. Az ünnepi magazin házigazdája Szabó Emese lesz.

December 26-án az ünnepi hangulatot idézi a Női Szeszély és a Kultúrcsepp is. Az Erdélyi Magyar Televízió szombat este 8 órától kezdődő kulturális magazinjában a téli ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományokat idézik fel, így például a betlehemezés, a regőlés, a lucázás, az aprószentekelés, illetve a megéneklés szokását élhetjük közösen újra.

December 27-én, vasárnap este 8 órától ünnepre hangol a Kotta című zenés magazinműsor is. Kurta Kinga vendégei ez alkalommal a Bagossy Brothers Company tagjai lesznek, akik legszebb ismert dalaik mellett a legújabbakat is megszólaltatják. De nem ez az egyetlen hangulatos koncertfelvétel az ETV ünnepi műsorkínálatában. December 25-én, péntek délelőtt 12:45-től től a Kaláka Együttes Szabad-e bejönni? című aradi koncertjének felvételét nézhetik meg a televízió követői, illetve este 21:35-től a Titán Együttes hagyományos karácsonyi koncertjét közvetíti az ETV.

Mindemellett vidám percekből sem lesz hiány, hiszen az ünnepi időszakban több alkalommal is ízelítőt kapnak a nézők a Hahota Humor Forte című előadásából, Karácsonyi vidám percek címmel. 

Kimaradt?