Szilveszteri ünnep a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban

A Tamási Áron Színház minden nap zenétől-tánctól zajos: zajlanak a szilveszteri produkció, az Úrhatnám polgár próbái. A színészekre és a jelenünkre átírt Moliére szöveg és Sardar Tagirovsky divatbemutatóval, zenekarral, élő zenével és barokk-sci-fi jelmezekkel tarkított rendezése minden korosztálynak szórakozást és gondolkodást ígér.

Moliére jelentősége minden korban arra épül, hogy hangot talál a közönséggel, hogy egy nagy, közös játékra invitál minket. Ezért fontos a rendezőnek, hogy egy mai világba helyezze a Moliére-i karaktereket, akik elevenek, maiak, kis önkritikával magunkra is ismerünk bennük.

Szemünk láttára pereg le előttünk több száz év: a klasszikus közeg pillanatok alatt válik azzá a divatbemutató-világgá, facebook-közeggé, melyben ma élünk. Úgy, hogy Moliére végig itt marad, és a két világ párhuzamosan halad végig az előadáson. Utánozhatatlan, rendkívüli vígjátéki erő van minden művében. Közben aktuális, mély és kérlelhetetlenül kritikus. Ezért olyan dolgokra képes rávilágítani, melyeket csak humorba burkolva tudunk igazán befogadni és elfogadni. „Ha egy elejétől végéig nekünk és hozzánk szóló előadást szeretnénk látni, amelyben majdnem az egész társulat részt vesz, akkor megkerülhetetlen az Úrhatnám polgár szilveszteri bemutatója” – olvasható a társulat közleményében.

Jegyek szerdától, vagyis a mai naptól vásárolhatóak a Kulturális Szervezőirodában, valamint a biletmaster.ro webodalon. 

Kimaradt?