Femme: az András Lóránt Társulat vendégjátéka a Figuránál

Gyergyószentmiklósra érkezik az András Lóránt Társulat. A marosvásárhelyi színtársulat a Femme című táncszínházi produkcióját mutatja be a Figura nagytermében.

December 10-én, csütörtök este 7 órától a Figura nagytermében kerül bemutatásra a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat vendégjátéka, a Femme című táncszínházi produkció, mely Euripidész Médeia című drámája alapján jött létre.

Az előadás rendező-koreográfusa, Bezsán Noémi így ír a produkcióról: „Ez a darab számomra a belső törvények általi kiszolgáltatottságról szól. Az ember kiszolgáltatottsága természetének bonyolultságában rejlik: önfeláldozó és egyben bosszúszomjas, mindent fölülmúlóan szeretni és engedhetetlenül gyűlölni képes, életet adó, mentő és kioltó. Génjeiben, természetében hordozza életútját? Szabad akarata által meghatározott lény, akinek megvan rá a lehetősége, hogy tudatosan és szabadon válasszon az alternatívák közül, de létezik valóban szabad akarat, ha az alternatívákat nem ő állítja fel?

Rendezésemben egy nyitott szerkezet létrehozására törekedtem, amelynek célja, hogy a nézőket aktivizálja, kérdéseket indukáljon bennük. Az előadás a drámai szöveg dramaturgiai ívétől rugaszkodik el, azonban egy non-verbális, vizuális, auditív, metaforikus nyelvezetben a dráma mélységét törekszik eljuttatni a befogadóhoz."

 Jegyek ára 15 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 10 és 16 óra közt a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt a helyszínen.

Telefonos helyfoglalás munkanapokon 10 és 16 óra közt a 0752-227-011-es telefonszámon.

 

Kimaradt?