Utolsó pillanatban sikerült megnyitni a Totem-tárlatot Marosvásárhelyen

Januárig látogatható Marosvásárhelyen, a Kultúrpalota földszinti kiállítótermeiben a Totem képzőművészeti kiállítás, ahol festmények, grafikák, kisplasztikák láthatók.

Mana Bucur, a Képzőművészek országos Szövetsége Maros megyei fiókszervezetének elnöke a Maszolnak elmondta, minden évben megszervezik a Totemet, de az idén már szinte lemondtak róla, amikor „utolsó pillanatban” mégis összejött. A keramikustól azt is megtudtuk, hogy a szombaton megnyílt Téli tárlatot azért kellett a várban berendezni, mert a szokásos helyszín, a Kultúrpalota képzőművészeti kiállítótermét már elfoglalták a „totemesek”.

A kiállítást érdemes megnézni, hétfő kivételével minden nap nyitva tart, a belépés ingyenes. A marosvásárhelyi és Maros megyei alkotók mellett az ország különböző részeiből állítottak ki, összesen harmincketten. Néhány kiállító művész neve: Sánta Csaba, Győri Csaba, Szőcs Zoltán, Tolan Vasile, Corneliu Vasilescu, Kuti Botond, Kuti Dénes, Mircea Roman, Gheorghe Zarnescu.

A falakon többnyire nonfiguratív festmények, grafikák láthatók, az állványokon, vagy a földön elhelyezve formabontó kisplasztikák.

Kimaradt?